Olivový olej obsahuje velké množství antioxidantů

Olivové oleje jsou velmi bohaté na tzv. antioxidanty, což jsou přírodní (biochemické) sloučeniny, reagující s volnými kyslíkovými radikály v těle, a tím pádem zabraňující buněčné destrukci – oxidaci. Čím více kyslíkových radikálů na nás působí, tím rychleji stárneme a tím rychleji také organismus degeneruje a ztrácí své původní schopnosti. Projeví se to např. předčasnou tvorbou vrásek, ztrátou vlasů nebo jejich šednutím už ve věku, kdy máme, jak se říká, do důchodu daleko.

olivový olej

Pokud vám bude někdo předkládat v rámci reklamního marketingu jako vzor mužnosti chlapské tělo středního věku, které je v obličeji vrásčité, a vlasy pokrývají šediny, i když je třeba svalnaté a osmahlé z pobytu na slunci, buďte bdělí a nenechte se uchlácholit nesmyslnými argumenty – ve skutečnosti je tento mladý muž blíže svému stáří, a za pár let se u něho mohou projevit i závažnější zdravotní problémy.

nádoba s olivovým olejem

Je to tedy přesně naopak, namísto vitality a pevného zdraví, pleti bez vrásek a vlasů bez šedin je nám předkládána pomalá destrukce a té bychom se měli naopak snažit zabránit a vnímat ji spíše jako upozornění, že něco neděláme správně. A v nápravě situace nám mohou pomoci právě antioxidanty.

Mnoho jich nalezneme např. v čerstvém ovoci a zelenině, ale také v kvalitních rostlinných olejích. Mezi nimi zaujímá své čestné místo olivový olej. Výhodné je vždy pořizovat výhradně lisovaný za studena, v BIO kvalitě a nerafinovaný, jen takový nám poskytne dobrou službu.

Olivové oleje https://www.olivum.cz/olivovy-olej/ se hodí pro teplou kuchyni, např. pro smažení, do polévek, pomazánek a omáček, ale také pro kuchyni studenou, na kterou bychom neměli zapomínat. Můžeme si tento zázrak přírody dopřát pravidelně a kromě využití v kuchyni mají lisované olivy své místo i v prostředí masérských salónů. A pokud máte možnost masírovat se navzájem mezi partnery, využívejte toho častěji, protože díky olivovému oleji vaše tělo vstřebá mnoho antioxidantů i pokožkou.